Sa shell-om je interesantna stvar. Pumpu u adasevcima sam primetio jos u junu 2017. Tada, kopajuci po internetu nadjoh i neku njihovu stranicu gde je bila istovetna fotografija kao i na bilbordu na autoputu, ana kojoj je pisalo: shell, uskoro u srbiji.
Celu pricu sam vec zaboravio do pre 10-tak dana, kada pokusah da na pumpi na petlovom brdu kupim plin u bocama, za domacinstvo.
Iznenadih se kad mi radnik rece da nemaju i da vidim na makisu.
Misleci da je napravio lapsus, pomenuh zarkovo, na sta mi on ponovi "nasa pumpa na makisu"
Tek tada primetih da na ovoj pumpi nema vise obelezja NIS-a.
I tek tada po izgledu gotovo nov, kamion sa prikolicom brendiran natpisom SHELL iz koga je istakano gorivo, dobi smisla.
E sad, dal je pumpa shelova, a da jos nije zavrseno brendiranje, ili je neki privatnik, a da snadbevanje radi Shell i na kraju, ali najbitnije, odakle i KAKVO je gorivo, ja zaista ne znam.
Po onome sto se moze videti u APR-u, prica nije obecavajuca.
Naime, SHELL d.o.o je izbrisan iz registra privrednih subjekata.
https://www.ekapija.com/company/view?id=66458
Daljom pretragom, umesto 'pravog' SHELL-a koji se povukao i ugasio svoje preduzece u Srbiji, dolazimo do saznanja da pod ovim brendom u stvari posluje firma CORAL d.o.o koja je nosilac SHELL licence za Srbiju.
Sta to konkretno znaci za nas kao krajnje korisnike?
Pa to da gorivo brendirano ovim brendom nemora ( i 99% nece) biti identicnog kvaliteta kao po svetu.
Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk