Evo da kažem i ja neku

Plin je nešto najbolje što vam se može desiti ako ga majstor ugradi dobro i nešto najgore što vam se autu može desiti ako ga ugradi loše, prosto i jednostavno. Priče da će da izgori ovo ono, ne piju vodu ako je plin naštelovan kako treba i ako je uređaj kvalitetan. Znači prvo birajte majstora pa uređaj, a ako nemate mogućnost više majstora onda birajte kvalitetan uređaj pa tu majstor može i da ne zna da našteluje sve, uređaj će sam pohvatati parametre i sam se naštelovati.
Ja od 2002ge vozim isključivo na plin, sa kraćim izletom od 6 meseci na dizel i sad skoto 2000km prešao sa aurisom dok nisam ugradio plin i u njega.
BRC je neosnovano skup i realno u zadnjih dve godine slabiji od Poljskog Staga, što bi se reklo Stag je najbolji uređaj koji možete kupiti jer je sam program za štelovanje relativno jednostavan i mnogo majstora ga radi. Manite Landi, mandi i razne, oni su nekada bili dobri a sada su ih poljaci pregazili i kvalitetom i funkcijama.
Stag možete ugraditi od 350-450e da pršti. Kad kažem da pršti, onda mislim na Stag Qbox Plus koji ima štelovanje i preko OBD-a itd, bukvalno namesti smešu da je identično kao na benzinu. Da bi ste to znali, morate imati komp na autu koji pokazuje trenutnu potrošnju i onda odete u probnu vožnju... U vožnji idete konstantnom brzinom, najbolje ako je tempomat, i onda šaltate, 500m na benz 500m na plin, pogledajte da li se trenutna potrošnja menja. Ako se ne menja onda je perfekcija, ako se malo menja (tipa benz 6.5 plin 6.8) to je ništa, ako se puno menja (tipa 6.5 benz- 8.5 plin) to ne valja i onda se mapa šteluje. To je najjednostavniji način da proverite da li je uređaj podešen kako treba. Lampica (Check engine) se kod uštelovanog uređaja NE SME paliti osim ako ne postoji neki kvar, zato ta lampica služi. Ako vam neko kaže "to je plin, lampica mora da gori" nemojte nastavljati konverzaciju sa njim o plinu, taj pojma nema, pričajte o fudbalu ili xxx teme
Ja sam u svoj auris skoro ugradio Stag Qbox Plus sa AC isparivačem (bolji je od tomaseta, pritisak je konstantniji i jači je) i AC w03 (brze su dovoljno da rade dobro na japancima, 2ms) diznama koje su odlične koliko mogu da primetim. Boca je 38L (toliko staje) i ide umesto točka, utikač za plin je na mestu gde je i benzin. S'obzirom da sam ga skoro ugradio, zadovoljan sam, razlika u vuči ne postoji, još je rano za ocenu potrošnje ali ne verujem da će prelazitii 10, jer benzina troši max 8.5 moje vožnje.
Plin sipam gde stignem samo ne na NIS pumpama jer sam se sa prethodnim autom opekao sa njihovim lošim plinom.
Od majstora u Srbiji odgovorno tvrdim da je Dora iz NS najbolji i najviše poznaje materiju, da se zna da kod njega nikad nisam ugradio plin jer mi je daleko

U Beogradu postoje 2-3 izvikana majstora koji će vas odrati, jedan će uraditi posao dobro a drugi će možda posao uraditi dobro, tako da vam za BG ne mogu posavetovati ni jednog baš sigurnog majstora. Zato sam ja ugradio što bolji uređaj sam mogao za te pare da bi izbegao majstorske greške kod štelovanja uređaja.
Nadam se da sam nekome pomogao i da sam neke odgovorio od ugradnje hahaha