Teme: 6
Likes Given: 107
Garaža: Mazda 6. 2.0 Diesel Sport
Zovu me iz Atlas Sevisa da obnovimo ugovor o pomoći na putu.
Naime, imam plavi paket pomoći na putu koji ističe uskoro. Čitao sam savete, komentare, iskustva na Netu i iskreno malo sam se pogubio.
Auto je star 12 godina, neki prihvataju novije automobile do 10 godina starosti.
Surfovao sam, čitao, razmišljao da li neko daje bolje uslove od Atlas Servisa i nakon svega toga dolazim do zaključka da treba kod njih da obnovim ugovor, i pored paketa za Srbiju po ceni od 2990 rsd uzmem i paket za inostranstvo po ceni od 2990 rsd sve sa rokom važnosti od godinu dana. (Neograničena kilometraža šlepanja).
Nedaj Bože da dođe do nekog kvara, daleko od kuće a onda "Veća dara nego mera" a i bliži se sezona godišnjih odmora.
Da li neko od Vas ima nekih iskustava, predloga, sugestija, komentara...?
Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Zoom-Zoom!
Teme: 49
Likes Given: 417
Garaža: Yaris '06 1.3 vvt-i | Nissan Almera N16 1.8
Ja imam AMSS ali srećom nisam morao da ga koristim. Takođe nemam nikog u blizini ko je morao da koristi tu vrstu pomoći pa nemam ni iskustva iz prve ruke.
•
Teme: 2
Likes Given: 709
Ima neki AMC klub iz NS, previse jeftino i dobro zvuci. Ne znam koliko su pouzdani i ima li neko iskustva sa njima ?
Ja sam inace dobio neku karticu od Sberbanke za pomoc na putu.
Послато са LG-D320 уз помоћ Тапатока
•
Ja hteo da uzmem uz Premium tekući račun u Erste banci ali pošto su ispali bezobrazno skupi sa održavanjem računa prešao sam u Intesu a oni nemaju tu vrstu osiguranja.
Sent from my NEM-L21 using Tapatalk
•
Teme: 6
Likes Given: 107
Garaža: Mazda 6. 2.0 Diesel Sport
20.03.2018, 22:32
(Poslednja izmena: 21.03.2018, 14:07 od Giga.)
Za AMSS znam ili se varam da u najskupljoj varijanti daju besplatno šlepanje do prvog servisa radi popravke ili ukoliko auto nemože da se popravi do 100 km od mesta kvara ili SN. Za ostalu kilomtražu do kuće ili do krajnjeg odredišta naplaćuju sa 30% popusta od cene pređenog kilometra. Što može poprilično da isprazni novčanik.
Za razliku od njih Atlas je nešto skuplji i u cenu Plavog paketa za šlepanje su uračunali celu teritoriju Srbije bez Kosova i Metohije. NPR. Auto stane u Subotici, nemože da se popravi u nekom od lokalnih sevisa, treba da se šlepa do krajnjeg odredišta u Vranju. Dođu, popnu auto na šlep, drugim putničkim vozilom preuzmu putnike iz vozila ukoliko ih ima i pravac Vranje u ovom slučaju. Bez dodatnih troškova.
Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Zoom-Zoom!
•
Svakako mi AMSS ističe pre godišnjeg pa ću razmotriti šta se nudi.
Sent from my NEM-L21 using Tapatalk
•
Teme: 8
Likes Given: 210
Garaža: Toyota Corolla E170 1.6
Ja sam koristio AMSS godinama dok nisam ponovio auto. Jedne godine je kum sa porodicom isao sa nama do Grcke i imao kvar na Fokusu. Uspeli nekako da predjemo granicu iz Makedonije u Srbiju i pozvali ih. Dosli iz Vranja brzo, digli ga i oterali u neki servis sa kojima imaju dil. Na zalost to je neki Shiptar bio i koji nije imao pojma. Probao da ustanovi sta se desava (a auto je povremeno odbijalo da reaguje na gas, kao da je u leru i to u sred voznje) i nakon patnje od 2 sata seli smo na nas rizik i uspeo je da se dovuce do NS. Kvar bi prestao na neko vreme kada ugasi i upali auto. Nudili su mu slep do NS ali to je bilo u rangu par stotina eur. Tako da fifti fifti, zavisi gde imas peh, ako imas srece blizu si ovalscenog pa ce ti pomoci :

druge strane preko neta je tada taj gold paket bio, cini mi se 1800 din. Tako da se po meni isplati. Nije da imas full sigurnost al za ne daj Boze oterace te do neke civilizacije.
•
Teme: 16
Likes Given: 1
Garaža: Toyota Prius Alpha
11.03.2019, 10:57
(Poslednja izmena: 11.03.2019, 10:58 od Yoyogi.
Razlog Učitavanja: spelling
)
(21.03.2018, 08:10)Dijenek Piše: Ja sam koristio AMSS godinama dok nisam ponovio auto. Jedne godine je kum sa porodicom isao sa nama do Grcke i imao kvar na Fokusu. Uspeli nekako da predjemo granicu iz Makedonije u Srbiju i pozvali ih. Dosli iz Vranja brzo, digli ga i oterali u neki servis sa kojima imaju dil. Na zalost to je neki Shiptar bio i koji nije imao pojma. Probao da ustanovi sta se desava (a auto je povremeno odbijalo da reaguje na gas, kao da je u leru i to u sred voznje) i nakon patnje od 2 sata seli smo na nas rizik i uspeo je da se dovuce do NS. Kvar bi prestao na neko vreme kada ugasi i upali auto. Nudili su mu slep do NS ali to je bilo u rangu par stotina eur. Tako da fifti fifti, zavisi gde imas peh, ako imas srece blizu si ovalscenog pa ce ti pomoci :
druge strane preko neta je tada taj gold paket bio, cini mi se 1800 din. Tako da se po meni isplati. Nije da imas full sigurnost al za ne daj Boze oterace te do neke civilizacije.
Godinu dana star post.
Član sam JAF (Japan Automobile Federation), članarina je 4,500 dinara dvogodišnje.
Oni su kao AMSS. Ono što hoću da kažem, sa tom članskom kartom (veličine kreditne kartice) sam ujedno i član svih AMS po svetu (dobro, gotovo svih) uključujući i AMSS. Dijenek reče da je iz Makedonije prešao u Srbiju i tamo zvao AMSS. Po ovome što meni pravila kažu, ja bih bio član i AMS Makedonije, i AMSS. Po toj logici, da mi se nešto desilo u dubini Makedonije, bio bih slobodan da pozovem njihov AMS za pomoć.
Mislim da su članovi AMSS isto i članovi ostalih AMS po svetu.
JAF ima toliko ispostava, vozila, stručnjaka i osoblja da je praktično nezamenjliv. Nisam koristio njihovu pomoć ali mnoge institucije (muzeji, banje,) daju popust 15% kada se pokaže ta kartica. Za troje, može da bude neka ušteda 300-500 dinara po poseti. Toyota automobile Museum daje 20% popusta na ulaznice, za troje to je 600 dinara. Samo te posete muzejima i banjama koliko se puta godišnje desi pa se isplati.
Teme: 8
Likes Given: 210
Garaža: Toyota Corolla E170 1.6
Yoyogi, imali smo i mi pravo da zovemo pomoc u Makedoniji. U tom paketu je pokriven ceo kontinentalni deo Evrope. Ali posto smo bili nadomak granice, mislili smo da ce nam lakse biti da se docepamo nasih. Na granici je postojao AMSS punk pa smo pomoc zatrazili uzivo sa operaterom. Takodje, nude neke popuste kao sto ti kazes.
Inace, u Srbiji je popularan Atlas servis koji je skuplji ali nude vise, bar na papiru. Nisam probao, hvala Bogu, ali eto moze neko napisati ako je imao iskustva.
•
Teme: 16
Likes Given: 1
Garaža: Toyota Prius Alpha
(11.03.2019, 11:08)Dijenek Piše: Yoyogi, imali smo i mi pravo da zovemo pomoc u Makedoniji. U tom paketu je pokriven ceo kontinentalni deo Evrope. Ali posto smo bili nadomak granice, mislili smo da ce nam lakse biti da se docepamo nasih. Na granici je postojao AMSS punk pa smo pomoc zatrazili uzivo sa operaterom. Takodje, nude neke popuste kao sto ti kazes.
Inace, u Srbiji je popularan Atlas servis koji je skuplji ali nude vise, bar na papiru. Nisam probao, hvala Bogu, ali eto moze neko napisati ako je imao iskustva.
To je važno, da si mogao da zoveš AMS Makedonije za pomoć. Da si bio negde dalje od granice, mogao si (ili morao) njih da zoveš.
Za taj "Atlas Servis", voleo bih da znam koliko oni ekipa i vozila imaju, koji im je odziv, kako se to poredi sa AMSS. Istina, Srbija nije velika zemlja, možda i mogu.
•
Atlas na papiru deluje ok ali oni jeftiniji paketi važe samo u Srbiji ili samo u Evropi ali bez Srbije tako da te na neki način primoraju da uzmeš 2 paketa.
Sent from my SM-J330FN using Tapatalk