Japansko zimsko jelo Niku Jaga, to se jede bar jednom nedeljno u januaru i februaru.
Niku = meso
Jaga = krompir
Japanski odgovor na jako restorativno jelo, kao što bi u Srbiji bio možda gulaš.
Ima raznih recepata, ovde moja ćerka kuva
![[Slika: 2018nikujaga10.jpg]](http://srbijadotokija.com/picscars/2018nikujaga10.jpg)
![[Slika: 2018nikujaga11.jpg]](http://srbijadotokija.com/picscars/2018nikujaga11.jpg)
Za japanske pojmove zime (koja je kao u Splitu ili Rijeci), odlično jelo.
![[Slika: 2018nikujaga12.jpg]](http://srbijadotokija.com/picscars/2018nikujaga12.jpg)
Još, što duže stoji, sve je bolje. Šerpa od 4L, ćerka nosi za ručak u školu u termosu. Pojede se to za dva dana.
Niku = meso
Jaga = krompir
Japanski odgovor na jako restorativno jelo, kao što bi u Srbiji bio možda gulaš.
Ima raznih recepata, ovde moja ćerka kuva
![[Slika: 2018nikujaga10.jpg]](http://srbijadotokija.com/picscars/2018nikujaga10.jpg)
![[Slika: 2018nikujaga11.jpg]](http://srbijadotokija.com/picscars/2018nikujaga11.jpg)
Za japanske pojmove zime (koja je kao u Splitu ili Rijeci), odlično jelo.
![[Slika: 2018nikujaga12.jpg]](http://srbijadotokija.com/picscars/2018nikujaga12.jpg)
Još, što duže stoji, sve je bolje. Šerpa od 4L, ćerka nosi za ručak u školu u termosu. Pojede se to za dva dana.