Teme: 7
Likes Given: 1
Ja i dalje ostajem pri tome da je plastika na nivelaciji otisla pa pada rozetna i da motor je stalno dize pa ona padne i tako u krug.... a dize je automatska nivelacija.
Ne shvatam zasto ovlasceni servis koji inace ne popravlja nista nego samo zameni deo ti nije ponudio da zamenis ceo far.. ako si u mogucnosti....to uradi
Teme: 3
Likes Given: 33
Pa i nisam bas u mogucnosti, jer polovan far me kosta od 500€ pa na gore, po komadu...
Razumem sta kazete, shvatam da je to mogucnost, ali mi nije jasno da obadva fara igraju potpuno isto, da je otisla ta plastika igrao bi samo jedan far, ili mozda gresim?
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
•
Gresis.....jer farovi rade u paru....zar ne....a posto ti senzori ispravni levi prati desni i obrnuto? Moraces da otvaras far onda
•
Ok, to nisam znao...onda je to 100% jer sve drugo je ispravno.
Da li imate mozda neku fotografiju gde se nalzi ta plastika, kada budem otvarao da znam sta da gledam?
Hvala vam mnogo.
•
pa.....
ima dve varijante da se dese....ili je sve stavljeno iza rozetne da se vidi ili je u svom zalivenom kucistu....sto sad kad razmislim veca varijanta....jer je u pitanju lexus tj. premijum auto gde nema sam nista da cackas. Bacicu sad oko na netu jel ima sta.
Teme: 49
Likes Given: 413
Garaža: Yaris '06 1.3 vvt-i | Nissan Almera N16 1.8
Jel auto izašao iz garancije?
Sent from my NEM-L21 using Tapatalk
Davno. Imam blizu 300 000 km
•
lexus headlight adjustment kucaj ovo na YT
vidi ovaj snimak...mozda nesto pomogne
https://www.youtube.com/watch?v=TD79Rv85l4w
Teme: 16
Garaža: Toyota Prius Alpha
02.03.2018, 11:17
(Poslednja izmena: 02.03.2018, 11:18 od Yoyogi.)
To se stalno mislim, japanska kola (i sva ostala nova) su prenakrcana elektronikom. Baš me zanima šta sa njima rade Rusi gde se polovna masovno izvoze (uvoznici su ruski trgovci, stotine hiljada takvih kola godišnje) kada elektronika počne da crkava.
Samo da ti crkne jedna stvar, kompjuterizovani pokazivač nivoa goriva u rezervoaru, kola ti postanu noćna mora.
Drastičan primer su oni Kadilaci iz 1956. zatečeni na Kubi pre pokojnog Kastra. Bazična elektronika koja se ne kvari, kada motor rikne, ubace mu Volgin i teraju (i dan danas).
Audi i VW imaju posebne verzije kola za Kinu. U Kini novi vlasnik Audija ima 32 godine. U nemačkoj 50. Mladi Kinezi traže stvari kao priključke za SmartPhone, da njime komanduju kolima, BlueTooth i slične udešaje, to u Nemačkoj (stariji) ne traže niti bi voleli da imaju.
Teme: 10
Likes Given: 371
(01.03.2018, 21:59)draganrudovic86 Piše: Pa i nisam bas u mogucnosti, jer polovan far me kosta od 500€ pa na gore, po komadu...
Razumem sta kazete, shvatam da je to mogucnost, ali mi nije jasno da obadva fara igraju potpuno isto, da je otisla ta plastika igrao bi samo jedan far, ili mozda gresim?
Ja se slazem sa tobom.
Teorija "oba rade isto" koju liftman zastupa do nekle pije vodu, ali o covek koraca na obe noge, pa opet u starosti jedan kuk ili koleno stradaji pre, a drugi kasnije, ili cak nikad.
Iskeno, ja cak pre mislim da problem nije u faru...
Sent from my LG-D320 using Tapatalk
Pozdrav drustvo.
Uspeo sam resiti problem.
Zapravo , problem je bio u prednjem senzoru, a on pomera farove odnosno sociva levo desno...to je jedini deo koji nisam proveravao jer sam smatrao da je on ok zato sto su mi sociva isla levo desno pa sam mislio da ne moze nikako biti do toga, a zapravo je bas on pravio problem, zato sto su kontakti na kablu koji se ukljucuje u senzor i sam senzor gde se ukljucuje kabal oksidirali, i gubio je kontakt tu..zbog toga su farovi igrali. Ne znam kakve veze taj senzor ima sa nivoom svetala ali eto...resio sam to. Hvala svima na trudu da pomognete.
Teme: 49
Likes Given: 413
Garaža: Yaris '06 1.3 vvt-i | Nissan Almera N16 1.8
Dobro je da si rešio problem na najbezbolniji način.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk